Μπόρα Μπόρα, Γαλλική Πολυνησία
Το νησί Μπόρα Μπόρα είναι ένας επίγειος παράδεισος, ένα καταφύγιο για τους ρομαντικούς. Περιβάλλεται από κοραλλιογενή ύφαλο, ο οποίος δημιουργεί την λιμνοθάλασσα με τα ήρεμα, αβαθή, γαλαζοπράσινα νερά. Πλούσιες τροπικές πλαγιές και ανθισμένες πεδιάδες πλημμυρισμένες με ιβίσκους. Φοινικόδεντρα που λικνίζονται με τον άνεμο. Ανακαλύψτε τις ομορφιές του νησιού, όπως το Μάουντ Οτεμάνου, μια από τις δύο κορυφές ενός ανενεργού ηφαιστείου, που μοιάζει με κάστρο και αγγίζει τα σύννεφα ή τη φωτισμένη γαλαζοπράσινη λιμνοθάλασσα.
Φακαράβα, Γαλλική Πολυνησία
Είναι εύκολο να μην παρατηρήσετε τα μικρά, υπέροχα νησάκια που σχηματίζουν έναν δακτύλιο γύρω από τη λιμνοθάλασσα της Fakarava, τη δεύτερη μεγαλύτερη ατόλη στη Γαλλική Πολυνησία. Η ομορφιά της σε τραβάει σαν μαγνήτης. Υπάρχει μια αγνότητα στη λιμνοθάλασσα και η ήσυχη κομψότητα της θαλάσσιας ζωής που ζουν στα ρηχά κοντά στην ακτή. Η ζωή στα μικρά χωριά, με τους δρόμους με τις μπουκαμβίλιες, τις φωτεινές κοραλλιογενείς εκκλησίες, τα γραφικά σπίτια, τους μικρούς φούρνους και τα εστιατόρια, φαίνεται να αιωρείται πάνω από τα καθαρά νερά που περιβάλλουν αυτό το καταφύγιο βιόσφαιρας της UNESCO.
Μουρέα, Γαλλική Πολυνησία
Η Μουρέα είναι ένα νησί στη Γαλλική Πολυνησία. Από πάνω, το σχήμα του νησιού μοιάζει αμυδρά με καρδιά, με τους δύο σχεδόν συμμετρικά κόλπους της και το άνοιγμα τους προς τη βόρεια πλευρά του νησιού: ο κόλπος Cook και ο κόλπος Opunohu. Ο Κάρολος Δαρβίνος βρήκε την έμπνευση για τη θεωρία του σχετικά με το σχηματισμό κοραλλιογενών ατόλων, κοιτάζοντας προς τα κάτω, ενώ στεκόταν σε μια κορυφή στην Ταϊτή. Ο ίδιος το χαρακτήρισε ως μια «εικόνα σε ένα πλαίσιο", αναφερόμενος στον κοραλλιογενή ύφαλο που περιβάλλει το νησί. Το CNRS (Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών) διατηρεί έναν ερευνητικό σταθμό στο τέλος του Opunohu Bay από το 1970 περίπου.
Νούκου Χίβα, Νήσοι Μαρκέσας
Το Νούκου Χίβα είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά Μαρκέσας στη Γαλλική Πολυνησία, ένα υπερπόντιο έδαφος της Γαλλίας στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το κεντρικό τμήμα του νησιού, είναι ένα υψηλό οροπέδιο που ονομάζεται Tōvi'i και καλύπτεται κατά κύριο λόγο από ψηλά χόρτα που το κάνουν να μοιαζει με λιβάδι, στο οποίο λαμβάνουν χώρα για πρώτη φορά, πειράματα στην κτηνοτροφία. Οι δασικές φυτείες με τα πεύκα που καλύπτουν μεγάλες περιοχές σε όλο τον κρατήρα του Tōvi'i κάνουν το Νούκου Χίβα να μοιάζει με μέρη των κάτω Άλπεων, της Γερμανίας, της Ουαλίας και της Ελβετίας.
Παπέετε, Ταϊτή, Γαλλική Πολυνησία
Η Γαλλική Πολυνησία είναι ένα συγκρότημα νησιών, τμήμα της Γαλλικής επικράτειας. Το πιο διάσημο νησί της Γαλλικής Πολυνησίας είναι η Ταϊτή, όπου βρίσκεται και η πρωτεύουσα του κράτους, το Παπέετε. Περπατώντας μπορείτε να επισκεφτείτε όλα τα αξιοθέατα, όπως το Πάρκο Μπουκανβίλ , τον καθεδρικό ναό Νότρ Ντάμ, το Προεδρικό μέγαρο, το Δημαρχείο και την αγορά.
Ραϊατέα, Γαλλική Πολυνησία
Το νησί Ραϊατέα είναι το δεύτερο σε μέγεθος νησί του αρχιπελάγους της Γαλλικής Πολυνησίας. Το νησί θεωρείται ιερό και η πολιτιστική καρδιά όλης της Πολυνησίας. Υπήρξε ο πρώτος σταθμός των πρώτων Πολυνήσιων που έφταναν από την Χαβάη για να εγκατασταθούν σε νέους τόπους.
Ρανγκιρόα, Νησιά Τουαμότου
Η Ρανγκιρόα είναι η μεγαλύτερη ατόλη στα νησιά Τοαμότους, και μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Είναι μέρος των νησιών Palliser και βρίσκεται περίπου 355 χλμ Βορειοανατολικά της Ταϊτής. Τα μαύρα μαργαριτάρια είναι άφθονα στην ατόλες της Γαλλικής Πολυνησίας. Αυτά τα μαργαριτάρια, τα οποία έχουν ευρύ φάσμα φυσικών χρωμάτων, από λευκό έως σκούρο και όλα τα είδη του γκρι, είναι τα μόνα καλλιεργημένα μαργαριτάρια στον κόσμο, με τόσα πολλά διαφορετικά φυσικά χρώματα. Ο τουρισμός αποτελεί σημαντική οικονομική δραστηριότητα του νησιού με την εξαιρετική λιμνοθάλασσα και τα περάσματα που είναι καλές τοποθεσίες για καταδύσεις να προσελκύουν πολλούς τουρίστες.